Náhodný článek

Nejstarší, z dnešního pohledu velmi jednoduchý návrh na kanalizování Vltavy u ostrova Štvanice pochází z roku 1778 od stavebního ředitele Hergeta. K samotné realizaci komplexu staveb došlo ale mnohem později a to v letech 1907-1913, kdy byly

...

Facebook

Lyžování

Z Polska do Bedřichova na běžkách

Hodnocení uživatelů:  / 0

Výlet začíná v Liberci, kde v sobotu po osmé ráno před nádražím parkujeme vůz. Do odjezdu „RegioSpideru“ ve směru Szklarska Poreba zbývá 15 minut. Vystupovat budeme v polských Jakuszycích odkud pojedeme na běžkách zpět do vlasti. Parkovné u nádraží stojí 20 Kč na hodinu, ale v sobotu pouze do 13,00. Takže je nutné tam naházet stovku. Vlakové lístky pro 3 osoby stojí 203 korun. Regiospider je narvaný lyžaři a v zatáčkách sebou nepříjemně hází. Netrvá to dlouho a už způsobujeme první incident.

Harrachov-Dvoračky-Labská bouda na běžkách

Hodnocení uživatelů:  / 0

Dnešní trasa bude poněkud kopcovitá, ale nic, co by se nedalo s trochou běžkařské praxe zvládnout. Krátce po deváté parkujeme auto u vleku na Čertovu horu, kupujeme si za 70 korun lístek na jednu jízdu a lanovka nás okolo skokanských můstků vyváží na horu. Cestou na lanovce ještě filozofujeme, jaké to asi je skákat z obřího můstku, a shodneme se na tom, že na to nikdo z nás nemá gule.

Na běžkách z Jizerky na Smědavu

Hodnocení uživatelů:  / 0


I přes ne zrovna příznivé sněhové podmínky jsme se rozhodli vypravit na jednodenní běžkařský výlet do Jizerských hor. Vyjeli jsme z Prahy v sobotu za svítání, abychom po deváté již parkovali na hlavním parkovišti osady Jizerka. Platí se slušných 50 korun na den.

Lyžování v Ischglu

Hodnocení uživatelů:  / 0


Lyžařské středisko Ischgl se nachází pod majestátními třítisícovkami v Paznaunském údolí na rakousko-švýcarské hranici ve východní části Alp. Celý lyžařský areál se správně jmenuje Ischgl-Samnaun. Na idnes kdysi vyšel článek s názvem Lyžování v Ischglu: luxus na každém kroku, tak to už není, prosím pěkně, úplně pravda. Dnes už nemusíte být zrovna „Véreška“, abyste si mohli vyjet do Ischglu zalyžovat a celý týdenní pobyt i s cestou, vlastním jídlem i „kapesným na svahu“ se dá zařídit za příjatelných 18 000,- korun. Nutno dodat, že služby a úroveň ubytování jsou v Ischglu a jeho okolí na pomyslném žebříčku stále vysoko.

Horní Mísečky – Lysá Hora – Sněžné Jámy – Labská Bouda

Hodnocení uživatelů:  / 0

Dnešní běžkařská trasa začíná v Chatě Orel v Dolních Mísečkách, kde se ubytováváme na jednu víkendovou noc. Pěšky vystoupáme na Horní Mísečky, kde si nasazujeme lyže a vydáváme se táhlým stoupáním k Vrbatově Boudě. Pokud nehodláte použít vlek, musíte toto stoupání absolvovat skoro vždy, když se chcete vydat z Horních Míseček na nějakou běžkařskou trasu.

Lyžování v Santa Caterině a Bormiu

Hodnocení uživatelů:  / 0
Máme sraz brzo v sobotu ráno ve Vršovicích, které jsou ve spravedlivé vzdálenosti od domu nás všech, kromě Lukáše P., který tam bydlí. Brzy ráno znamená v 05,00 takže vyjíždím z Dejvic už před půl pátou. Chvíli ještě čekáme na Miloše se Zdeňkou, ale krátce před půl šestou již vyrážíme směr Rozvadov. Čeká nás zdlouhavá dvanáctihodinová cesta do italského zimního letoviska Santa Caterina.