Náhodný článek

 
Po delší odmlce jsme se s Lukášem opět rozhodli, že poctíme nějakou zemi naší návštěvou. Už se stačilo jen rozhodnout pro konkrétní destinaci. Oba jsme byli názoru, že z Evropy jsme již viděli cel

...

Facebook

Pěší výlety

Přes vojenský prostor Bahna a rozhlednu Kotel do Rokycan

Hodnocení uživatelů:  / 0

V dnešním výletu jsme se rozhodli navštívit vojenský výcvikový prostor v Brdech nazvaný jednoduše „Bahna“. A taky zjistit, jestli název prostoru odpovídá realitě. Z pražského Hlavního nádraží odjíždíme intercity rychlíkem Franz Kafka do Rokycan a zde je výluka. Úsek do Mirošova tedy absolvujeme náhradní autobusovou dopravou, kterou zajišťuje postarší bus značky Karosa.

Libochovice - Hazmburk - Lovoš

Hodnocení uživatelů:  / 0

V Lovosicích přestupujeme v 10 ráno z rychlíku z Prahy na místní lokálku, která nás odveze do Libochovic. Ve městě s 3500 obyvateli panuje po ránu celkem ruch, zejména na náměstí. Jdeme se podívat k zámku, zahrady jsou již otevřené, interiér ale až od dubna. Zdejší zámek je ale také proslulý svým hejnem pávů, kteří jsou na místě. Bohužel kromě jednoho jsou zalezlí na nádvoří, kam se nesmí. Paní kastelánová jim tam sype zrní jak slepicím.

Staňkovice - Lafittova vyhlídka - Litoměřice

Hodnocení uživatelů:  / 0

Vystupujeme na zastávce Staňkovice – rozcestí, kam nás přivezl autobus z Bohušovic nad Ohří. Na trase bylo spousty zastávek a tak nám cesta zabrala téměř hodinu. Vydáváme se po silnici do Staňkovic odkud půjdeme po žluté trase na Dlouhý vrch. Na cestě je ještě poměrně dost sněhu, ale i dost bahna. Sníh rychle taje. Daří se nám ale různě poskakovat mezi kalužemi, takže se bahnem zatím naštěstí nebrodíme. Na Dlouhém vrchu není moc výhled do krajiny, vrchol je zalesněný. Pokračujeme dále po modré trase, která vede po hřebeni.

Silvestr na Blaníku

Hodnocení uživatelů:  / 1

Nebojte se, nebudeme poslouchat rádio, ale vyrazíme na zábavný výlet. Po Vánocích jsme dostali geniální nápad vyjít na Silvestra na horu Blaník. Předpověď věštila mrazivé, ale slunečné počasí. Tudíž jsme 31. 12. 2016 vyrazili busem z autobusového nádraží na Roztylech s cílem Vlašim. Bus to byl vyhlídkový, tudíž projížděl každou vesnicí. Postupně se plnil a zase vyprazdňoval, takže nás do Vlašimi dorazilo asi 10 včetně řidiče.

Z Prahy na otočku na Ještěd

Hodnocení uživatelů:  / 0

Dnes se vydáme na 345. nejvyšší horu v České Republice. Když to napíšu takhle, zní to celkem dost fádně. Když ale napíšu, že se jedná o nejvyšší horu pohoří, na jejímž vrcholu stojí vysílač a hotel v jednom, který je národní kulturní památkou, je už skoro jasné, že se jedná o Ještěd.

Děčín - hrad Blansko - Ústí nad Labem

Hodnocení uživatelů:  / 0

V dnešním výletu se podíváme do severních Čech. Na mapě to sice vypadá, že je to z Prahy daleko na jednodenní tůru, ale zdání klame. Rychlíkem se dostanete z Prahy do Děčína za hodinu a půl, obousměrná jízdenka stojí cca 250,- Kč, pokud cestujete minimálně ve čtyřech. Tudíž již před desátou hodinou vystupujeme z vlaku Eurocity na hlavním děčínském nádraží. Odtud procházíme Děčínem až do městské části Chrochvice, kde začíná žlutá stezka.