Náhodný článek

Ráno se z nebe valí proudy vody, tak budeme muset před výjezdem chvíli vyčkat v restauraci Penzionu Hanáček. Už od rána tam sedí strejci a popíjejí pivo. Na dotazy, jestli jdeme do toho odpovídám

...

Facebook

Německo

Výlet do Regensburgu

Hodnocení uživatelů:  / 0

Regensburg, čtvrté největší město v Bavorsku, ležící na řece Dunaji, bylo založeno již v 6. století. Nacházelo se zde centrum diecéze, do které České země spadaly před vyhlášením pražského biskupství v roce 973. Historické centrum Regensburgu je zapsáno od roku 2006 na seznamu UNESCO. Název Regensburg pochází od jména řeky Regen, která se tu vlévá do Dunaje.
 

Fríské ostrovy - Norderney

Hodnocení uživatelů:  / 0

V další části německého výletu se vydáme na ostrov Norderney, patřící do skupiny Fríských ostrovů. Tento pás ostrovů se táhne Severním mořem, část ostrovů patří Německu, část Nizozemsku a část Dánsku. Vyjíždíme ve třičtvrtě na osm z penzionu Landgasthaus Leezdorfer Hof v Leezdorfu směrem do přístavu Norden. Bylo tam skvělé ubytování. Dvoulůžkový pokoj, s kuchyňkou, TV, sprchou a záchodem za 22,50 EUR/osoba. Snídaně v ceně. Na záchytné parkoviště v přístavu Norddeich, odkud vyplouvá trajekt na Nordeney, přijíždíme deset minut před odjezdem lodi.

Focení letadel v Mnichově

Hodnocení uživatelů:  / 0

Na spotting u Mnichovského letiště (IATA kód MUC) jsme vyrazili poslední listopadovou sobotu, což sice není ideální termín, přesto nebyla zima tak hrozná jak jsme čekali a dokonce i mlha se postupně zvedla. Nyní tedy pár postřehů o spottingu na druhém největším německém letišti.

Pohoří Harz, Halle a Brémští muzikanti

Hodnocení uživatelů:  / 0

Nevelké a v Čechách celkem neznámé pohoří Harz vykukuje z rovných plání severního Německa. Je zhruba 100 kilometrů dlouhé a 30 kilometrů široké. Nachází se zde národní park stejného jména. Nejvyšší hora se jmenuje Brocken a leží 1142 metrů nad mořem. Právě tímto směrem jsme vyrazili listopadového rána autem z Prahy. Naše cesta vedla přes Ústí nad Labem a Lipsko do Halle, kde jsme si udělali první zastávku. Do Halle se jelo stále po dálnici, z Prahy je to cca 300 kilometrů. Jeli jsme tempem „na spotřebu“, takže nám cesta zabrala asi tři hodiny.

Kehlsteinhaus – Orlí hnízdo

Hodnocení uživatelů:  / 0

Letošní výlet do Rakouska byl ve znamení deště a to skoro trvalého. Tudíž jsme si museli, místo zdolávání vrcholů, najít i jinou zábavu. V deštivém dopoledni jsme vyrazili do sídla nacistických pohlavárů – Obersalzbergu v Německu. Od místa našeho ubytování v rakouském Unterachu to byla asi hodina autem. Za 3 EURa jsme zaparkovali a šli na autobus, který za 16 EUR vozí turisty k Hitlerově horské chatě – Kehlsteinhausu neboli Orlímu hnízdu.

Německo 2007 - Vyhlídkový let nad Drážďany

Hodnocení uživatelů:  / 0

13.září 2007 jsme se s kamarádem Honzou Štěpánkem vypravili na vyhlídkový let 63 let starým (ovšem rekonstruovaným) letadlem Douglas DC-3 Dakota do německých Drážďan. Cesta do Drážďan se dá zvládnout za tři hodiny díky nově otevřené dálnici.