Náhodný článek

Vystupujeme na zastávce Staňkovice – rozcestí, kam nás přivezl autobus z Bohušovic nad Ohří. Na trase bylo spousty zastávek a tak nám cesta zabrala téměř hodinu. Vydáváme se po silnici do Staňkovic odkud p

...

Facebook

Polsko

Povídání o varšavských mrakodrapech

Hodnocení uživatelů:  / 0

Letos jsem, bohužel, z důvodů velkého vytížení neletěl nikam za dobrodružstvím, tak dodám pouze postřehy z pracovních cest. 8.-9. března 2010 jsem pobýval v hlavním městě Polska, Varšavě. Přiletěl jsem schválně brzy ráno i když konference začínala až odpoledne, abych měl alespoň pár hodin na prohlídku Varšavy. Asi za půl hodiny mě taxík přivezl z letiště Okecie na hotel a já se ihned vydal na asi tříhodinovou procházku. Varšava není ošklivé město, jenom trochu architektonicky různorodé.

Polská mise - Krakov

Hodnocení uživatelů:  / 0

Letos jsme se konečně odvážili jet do postkomunistické země. Naším cílem se stalo polské město Krakow. Jako způsob dopravy jsme zvolili, pro nás netradičně auto, konkrétně moji zánovní Felicii LX. Mělo to jednu nespornou výhodu, jelikož jsme jeli pouze ve dvou, mohli jsme do auta naskládat plno věcí, které jsme v Krakowě samozřejmě nevyužili. Našlo se tak místo pro tenisové rakety, spací pytle, baseballovou pálku a další životně důležité předměty. Plánování bylo velmi jednoduché a zabralo asi 1 hodinu. Na internetu na www.skoda-auto.cz jsem si v routeplaneru nechal vyjet plán trasy a pak vygůgloval asi 3 cenově dostupné hotely s možností parkování. Toť vše.