Náhodný článek

Tak jsem byl zase po čtyřleté pauze vyslán mým zaměstnavatelem vyslán do Istanbulu. Jednalo se o školení jednoho nového online systému na sdílení obchodních informací. Je sice nepřehledný a pomalý, ale stál spoustu

...

Facebook

Tipy na akce

12.10.2015 - Výlovy pražských rybníků

Hodnocení uživatelů:  / 0

V průběhu října a listopadu můžete vidět rybáře v akci na pražských rybnících. Nutno si je ale přivstat, výlov začíná již za svítání. V sítích končí převážně kapři, štiky nebo okouni. Občas se ale objeví i sumec. Se začátkem října začíná i tradiční každoroční období výlovů pražských rybníků. Prvního října přišel jako první na řadu Dolnomlýnský rybník v Kunraticích, celou sérii výlovů pak rybáři z Českého rybářského svazu zakončí v polovině listopadu výlovem Mlýnského rybníka v Praze 5.
http://www.lhmp.cz/vt/2015/10/startuji-podzimni-vylovy-prazskych-rybniku/

15.-18.10. 2015 - Signalfest v Praze

Hodnocení uživatelů:  / 0
Příští týden proběhne v Praze opět festival videomappingu Signalfest. Celkem bude v Praze umístěno 21 instalací. Mezi nejzajímavější bude patřit Magical Garden na Střeleckém ostrově, Medusa na Petřínské rozhledně a 1.26 u Rudolfina. Více informací zde http://www.signalfestival.com/2015/



6.10.2015 -Výstava Znáte Prahu? Město v mapách, datech a číslech

Hodnocení uživatelů:  / 0


Jaké je věkové složení obyvatel Prahy? Kolik dětí tu bude žít v roce 2050? Jak je na tom vaše čtvrť s čistotou ovzduší?Kde v Praze žije nejvíce psů a které policejní oddělení řeší nejvíce trestných činů? Odpovědi na tyto i další otázky nabídne výstava Znáte Prahu? Město v mapách, grafech a číslech, která se otevírá 1. října v Sále architektů na Staroměstské radnici. Výstava bude otevřena od 1. října do 31. prosince 2015 v Sále architektů na Staroměstské radnici.





16.7.-18.7.2015 - Noční strašidelné prohlídky hradu Kašperk

Hodnocení uživatelů:  / 0
Ve dnech 16.7.-18.7. budou na hradě Kašperk organizovány mimořádné noční prohlídky.Hrad Kašperk je nejvýše položeným královským hradem v Čechách, někdy se říká, že i nejstrašidelnějším. Noční prohlídky budou spojením noční atmosféry hradu a pověstí, určitě se několik bytostí nebo historických obyvatel hradu během prohlídky objeví. Během prázdnin proběhnou ještě v termínu od 20. do 22. srpna. K prohlídce je nutná rezervace, více zde.

28.6.2015 - Velký objezd Prahy na kolech

Hodnocení uživatelů:  / 0

Web Cestovatele pořádá:

Velký objezd Prahy na kolech. Sraz v neděli 28. 6. 2015 v 08,00 na Staroměstském náměstí pod sochou Jana Husa. Bude následovat přejezd do Troji, kde bude zahájen objezd proti směru hodinových ručiček.

Přibližná nezávazná mapa trasy zde

Trasa se nemusí pevně dodržovat, stačí projet následujícími záchytnými body:

 

29.5.2015 - Noc kostelů v ČR

Hodnocení uživatelů:  / 0
Dne 29.5.2015 od 18,00 se uskuteční v celé České Republice Noc kostelů. Lidé budou moci nahlédnout do běžně nepřístupných částí kostelů, jako jsou varhanní kůry, sakristie či věže. V Praze bude otevřen např. katedrála sv. Víta, bazilika svatého Petra a Pavla na Vyšehradě nebo kostel sv. Ludmily na Náměstí Míru. V kostelech Církve československé husitské bude promítán první díl seriálu Jan Hus. Seznam otevřených kostelů zde.