Náhodný článek

Na jaře roku 2008 jsem se rozhodl jet na dovolenou do kanadského Vancouveru. Výběr destinace byl velmi jednoduchý, pozval mě tam kamarád, který tam společně s přítelkyní pracovali a zajistil mi ubytování

...

Facebook

Chorvatsko

Chorvatsko 2015

Hodnocení uživatelů:  / 1
Předesílám, že jsem u moře nebyl dlouhých 14 let, takže to pro mě bylo skoro jak poprvé. Nějak mě to válení se u vody nebaví. Naposledy jsem se ve slané vodě cachtal, když v Americe šly k zemi „dvojčata“. Dnes je také září, ale 2015 a my vyrážíme vstříc týdenní dovolené.

Chorvatskem od severu k jihu

Hodnocení uživatelů:  / 0

Tak tentokrát jsem se rozhodl psát o Chorvatsku a pojmout to trochu více popisně a zeměpisně, takže se v článku objeví plno popisných a zeměpisných informací, které jsem vyčetl z průvodce Lonely Planet . V roce 2004 jsme se s naší drsnou suchdolskou partou (Fanda, Honza, Vítek a já) rozhodli odjet na 10 dní do provařeného Chorvatska. Cesta byla samozřejmě předem naplánovaná a promyšlená, takže se nemělo jednat o žádné smažení na pláži, ale tvrdou turistickou práci. Cesta vedla po trase okolo hory Triglav ve Slovinsku, kterou jsme měli v plánu zdolat, dále na ostrov Krk, Zadar až do Splitu a zpět.